Χαιρετισμός Υφυπουργου Παιδείας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs

SYMEONKEDIKOGLOU_5 compressed

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
——–
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

—–
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

Μαρούσι, 4-12-2013

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, Αγαπητοί Μαθητές,

Με μεγάλη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs, μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και ένα «παράδειγμα» προς μίμηση που μας δείχνει δημιουργικούς δρόμους. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs είναι ένα φωτεινό «παράδειγμα» για όλους μας:

Σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ για την ανάδειξη πλούσιων πολιτισμικών και πολιτιστικών στοιχείων των νησιών μας και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από την πλευρά του χτίζει μια εξωστρεφή σχέση με την κοινωνία και υιοθετεί κεντρικό πολιτιστικό ρόλο, όπως αρμόζει σε κορυφαίους φορείς της Εκπαίδευσης που αποδεικνύονται αντάξιοι της αποστολής τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου που είδε την ευκαιρία και την άρπαξε, ανταποκρινόμενη θετικά στην πρωτοβουλία για ειδικές προβολές σε μαθητές.

Τέλος, συγχαίρω τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την πολύ καλή επιλογή ταινιών στο πρόγραμμα, όπου συνυπάρχουν βραβευμένες και οσκαρικές ταινίες δίπλα σε ελληνικές δημιουργίες.

Θέλω να σταθώ λίγο παραπάνω στο κάλεσμα που απευθύνεται με αυτή την πρωτοβουλία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς συνάδει με την αναβάθμιση που επιχειρείται στο σημερινό σχολείο στην εκπαιδευτική διαδικασία και την επιλογή αυτή να μην περιορίζεται στα σχολικά εγχειρίδια. Έχει ειπωθεί ότι «Η Τέχνη μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να νιώσει καλύτερα». Θα σε προσέθετα ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει και έναν μαθητή να μάθει καλύτερα, χάρη στην εκπαιδευτική διάστασή της.
Τα νησιά του Αιγαίου αποκτούν σήμερα το δικό τους Φεστιβάλ και μας δείχνουν το δρόμο. Εύχομαι η πρωτοβουλία αυτή να εδραιωθεί ως ετήσιος διεθνής πολιτιστικός και εκπαιδευτικός θεσμός.
Καλή προβολή σε όλους!