ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με την προβολή της βραβευμένης με Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ  2013  ”Ψάχνοντας το Σούγκαρμαν” , ” Searching for the Sugarman”  του σκηνοθέτη Μαλίκ Μπεντζελούλ, άνοιξε ο κύκλος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του AegeanDocs 2014 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η προβολή έγινε στη Σάμο, στο Βαθύ και συγκεκριμένα στο Προαύλιο  του κτιρίου της  Πρώην Μαυρογενείου Σχολής  στην περιοχή  Μαλαγάρι, στις 18 Ιουλίου

170 θεατές παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας, που έγινε στο πλαίσιο του Summer Island Movie Festival 2014, το οποίο διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου σε συνεργασία με μουσικές μπαλάντες του νησιού, θεατρικές ομάδες και τη Φωτογραφική Εταιρεία. Την ταινία παρουσίασε στο κοινό ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου είναι ο πολύτιμος συνεργάτης του AegeanDocs 2014 στο νησί με τρείς άιθουσες προβολών. Η πρώτη ειναι το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στο Καρλόβασι και οι άλλες δύο στο Βαθύ : Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας οι βραδινές προβολές και στο Αμφιθέατρο Λυκείων οι μεσημβρινές  (με βασικό κοινό -στόχο των Μεσημβρινών προβολών τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων απο το Βαθύ). Οπως σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ η είσοδος είναι ελέυθερη για το κοινό.

Αρωγοί στην επικοινωνία του Φεστιβάλ  στο Σαμιώτικο κοινό η εβδομαδιαία ιστορική εφημερίδα του νησιού “Σαμιακό Βήμά”, η Σαμιακή Ραδιοφωνία και ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Samos TV.  Ο διευθυντής της εφημερίδας δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης  φιλοξένησε τον Κώστα Σπυρόπουλο  στην καθημερινή εκπομπή  του στον  ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό δυό  μέρες μέσα την προφεστιβαλικών εκηλωση  στο Μαλαγάρι.  Το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ εστειλε και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά spots  του AegeanDocs στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του νησιού, τα οποία και θα τα προβάλλουν ως χορηγοί επικοινωνίας.

Συνεργασία με το AegeanDocs θα έχει και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δημητρίου, Μη κερδοσκοπικός οργανισμός με πολυετή, πολυσχιδή και σημαντική προσφορά στην πολιτιστική ζωή του νησιού και στην ανάδειξη και προβολή του Σαμιώτικου Πολιτισμού. Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Ιδρύματος καθηγητής Κώστας Σοφούλης , πρωτεργάτης και πρώτος πρύτανης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου  αποδέχθηκε την πρόταση του Φεστιβάλ να είναι μέλος της Επιτροπής των Βραβείων, συμμετοχή η οποία περιποιεί ιδαίτερη τιμή για το AegeanDocs.