Δελτίο Τύπου

To AegeanDocs επιστρέφει στη Μυτιλήνη.

Μία νέα διοργάνωση, χειμωνιάτικη αυτή τη φορά, το AegeanDocs Winter, έρχεται από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης.

Από τη συλλογή των 82 ταινιών του Οκτωβρίου οι θεατές του Φεστιβάλ με ψηφοφορία στο facebook και η οργανωτική επιτροπή επέλεξαν 7 ταινίες. Οι 6  από αυτές είχαν προβληθεί στις μικρότερες αίθουσες του Φεστιβάλ.

Τώρα όλες μαζί θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο.

5th AegeanDocs – The Awards

5th AegeanDocs – The Awards:
1. Best international documentary: Mina Mileva & Vesela Kazanova Bulgaria/Great Britain.

2. Best greek documentary:
The Extra Mile, Victoria Vellopoulou, Greece

Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ


Το AegeanDocs φιλoξενεί το American Film Showcase – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ που διοργανώνεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Exile Room.
Διοργανώνεται Master Class με τον τίτλο “Ηθική και Ντοκιμαντέρ – Documentary Ethics” με τον παραγωγό Gordon Quinn και τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Προβάλλονται οι ταινίες:

AegeanDocs-5 Μέγας χορηγός μεταφορών

Η εταιρεία Blue Star Ferries στηρίζει, όπως κάθε χρόνο, το 5ο AegeanDocs – Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ που διεξάγεται από 1-6 Οκτωβρίου στα νησιά του Β. Αιγαίου.

5ο AegeanDocs – Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ 1-6 Οκτωβρίου 2017

Πρόγραμμα προβολών στα νησιά του Β.Αιγαίου 

ΟΜΗΡΕΙΟΝ-Χίος

Πέμπτη 5/10/17

9.00 – 9. 15

The Road to School (13΄),

Συλλογική (Εσπερινό Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις Μυτιλήνης)

AegeanDocs-5 προγράμματα

AegeanDocs-5 Μέγας χορηγός βραβείων

Η εταιρεία Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου – Ouzo Plomari θα απονείμει τα βραβεία: Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, Καλύτερου Νέου Δημιουργού και Καλύτερου Ντοκιμαντέρ από τη Λέσβο.
Μια παραδοσιακή βιομηχανία από την Λέσβο με μεγάλη εξωστρέφεια στηρίζει τον πολιτισμό.

Έρχεται με… φόρα το «AegeanDocs 5»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το αφιέρωμα στην εκπαίδευση δεσπόζει στο πρόγραμμα του 5th AegeanDocs Festival Οκτώβριος 1-6.

Με Οσκαρικές ταινίες από την διεθνή παραγωγή –από την Κίνα και τις ΗΠΑ έως την Αργεντινή- πολυβραβευμένες ελληνικές , αλλά και ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι από όλες τις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης. Νυχτερινά Σχολεία, Δημοτικά, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Σχολεία δεύτερης Ευκαιρίας, Μεταπτυχιακοί ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες, παρουσιάζουν σε πρώτη πανελλήνια προβολή βιωματικά ντοκιμαντέρ.